MIMO Videos

MIMO Documents from Estonia

MIMO dokumentaalfilmid näitavad 2011-12 õppeaasta jooksul läbiviidud töötubasid noortele, mis toimusid Eesti eri paigus. Töötubasid juhendasid TÜ VKA etenduskunstide ja kultuurhariduse osakonna üliõpilased. Dokumentaalfilmid on loodud multimeedia eriala üliõpilaste poolt.

MIMO dokk: Puhja

MIMO dokk: Lihula

MIMO dokk: Keila

MIMO dokk: Tarvastu

 

MIMO Interviews

Digitarinat terveysneuvonnassa

Turun AMK:n Salon toimipisteessä kehitetään terveysneuvontaa. Digitarinoilla herätetään nuorten kiinnostus vakaviin ja ehkä vaikeisiinkin aiheisiin. Digitarinoita on tehty niin energiajuomista kuin seksuaalisuudestakin.

 

Ei mitään perinteisiä kalvosulkeisia

Terveydenhoitajaopiskelijat Kiira Järvisilta ja Anni Virtanen osallistuivat Saa olla selvänä -projektin toteuttamiseen kahtena vuonna. Projektissa käsiteltiin nuorten alkoholinkäyttöä ja Taideakatemian teatteriopiskelijat tekivät aiheesta näytelmän. Terveydenhoitajien osallistuminen näkyi faktapuolella – miten käsitellä aihetta nuorten kanssa modernisti. Mitä taiteellisin keinoin valistaminen vaatii terveydenhoitajalta ja millaisia reaktioita projektiryhmä sai kohdeoppilaissa aikaan?

 

Elokuvantekijäksi mediapajalla

MIMOn järjestämällä mediapajalla maahanmuuttajanuoret pääsevät toteuttamaan unelmiaan elokuvanteon suhteen. Pajalla harjoitellaan kamerankäyttöä, käsikirjoittamista ja näyttelemistä. Pääroolissa ovat tietenkin nuoret. Pajalla työskentelevälle toiminnanohjaajalle Elif Erkanille on tärkeää, että nuoret ja heidän projektinsa huomataan.

Girls House Turku

Girls House Turku is placed in the center of Turku, boys are not allowed and they are having a lot of activities. Girls from 12 till 28 years old can come to the Girls House to talk, play games and hang around with other girls. MIMO was involved in the Girls House with a theatre group last year and with digital storytelling this year. Find out what MIMO exactly did in the Girls House by pressing ‘play’.

Head Secratariat of the Central Baltic programme tells about MIMO project

Philipp Schwartz is Head of Secretariat in The Central Baltic INTERREG IV A Programme 2007-2013. The project funds cross-border cooperation projects in the central Baltic Sea area, including MIMO project. MIMO was potential project to be founded because the funded projects in Central Baltic focus on environment, economic growth as well as attractive and dynamic societies.

Iisibisi on tanssiesitys nuorille

Iisibiisi on 13–17 -vuotiaille suunnattu tanssiesitys. Esitys maalaa kuvaa nuorten elämästä: iloista ja suruista, onnistumisista ja vaikeuksista. Esityksen ovat toteuttaneet Turun AMK:n Taideakatemian toisen vuosikurssin tanssinopettajaopiskelijat.

It’s Okay To Stay Sober

Leader of the workshop Henna Vuoriranta tells about the MIMO Workshop ‘It’s Okay To Stay Sober’. It’s a workshop where young people are taught to stay away from any drug. They are performing a play during the workshop.

 

 

Katoavan taiteen ilta

 

Katoavan taiteen illoissa on MIMO-hankkeen toiminnan aikana esitelty työn tuloksia yleisölle. Keväällä 2013 oli audiovisuaalisen annin vuoro. Illassa esitettiin Turun ammattikorkeakoulun elokuvan ja television koulutusohjelmassa tuotetut kolme fiktiivistä lyhytelokuvaa nuorten maailmasta, teatteritoiminnasta kertova dokumenttielokuva Toivolantie 1, MIMOn nuorten mediapajan tekemä ensimmäinen oma elokuva ja Turun ammattikorkeakoulun journalismin koulutusohjelman tuottamat haastattelujutut.

Kesä pimeässä huoneessa

Pauliina Talikka vietti kesän leikaten Toivolantie 1 -dokumenttia. Dokumentin leikkaaminen opetti Talikalle sen, että hän haluaa vastaisuudessakin työskennellä vahvojen ja koskettavien aiheiden parissa.

MIMO Dance Workshopista mieluisia kokemuksia erityislapsille

Turun ammattikorkeakoulun Salon yksikön terveysalan tuntiopettaja Sari Kallio-Kökkö toimi tutoropettajana MIMO-hankkeen kautta toteutetussa Dance Workshopissa. Tanssipaja toteutettiin Salon Hakastaron koululla syksyllä 2012 ja erityislapset pääsivät tanssin kautta harjoittamaan itseilmaisua ja kehon tuntemustaan. Projektiin osallistui niin Taideakatemian tanssiopiskelijoita kuin terveysalan opiskelijoita.

MIMO auttaa syrjäytymisvaarassa olevia nuoria

MIMO-projekti yhdistää taiteen ja nuorisotyön, jotta syrjäytymisvaarassa olevia nuoria pystytään tavoittamaan ja auttamaan tehokkaammin. Apua tarvitsevia nuoria on etsitty niin kouluista, kaduilta kuin maahanmuuttokeskuksistakin. Projektin tavoitteena on kehittää nuorisotyötä ja nuorisotyöntekijöitä myös pitkällä tähtäimellä.

 

 

Miten MIMOa on markkinoitu?

Onko MIMOn markkinoinnissa onnistuttu? Samuel Nyman kävi haastattelemassa Susanna Pyörrettä ja Kaisa Lehtoa MIMOn markkinoinnista ja näkyvyydestä. Haastattelussa selvisi muun muassa se, mihin rahaa on konkreettisesti mennyt ja minkälainen brändi MIMOlla on.

 

Mitä MIMOsta jää elämään?

Unelmia? Yhteistyötä? Toivoa? MIMOn projektipäällikkö Johanna Krappe kertoo mitä pian päättyvästä MIMO-projektista on jäämässä elämään.

Nukketeatterilla käsitellään tabuja

Nukketeatteriopiskelija Marja-Leena Nuormaa Vilén tietää, että nukketeatteri-sana synnyttää vastahakoisuutta nuorten keskuudessa. Kun lapsellisena pidetty sana onnistutaan kiertämään, nukketeatterin keinoin voidaan käsitellä monia vaikeina pidettyjä asioita, esimerkiksi seksivalistusta.

 

 

 

 

 

Nuorten äänet kuuluviin työpajan kautta

Toimintaterapia- ja elokuva-alan opiskelijat työstivät yhteistyössä 13–17 -vuotiaiden maahanmuuttajanuorten ääniä. Toimintaterapia opiskelijat keräsivät äänet ja elokuva-alan opiskelijat työstivät ne valmiiksi. Mitä ennakko odotuksia opiskelijoilla oli ja millaista projektin parissa oli työskennellä?

Tanssimisella on väliä!

Pansion turvapaikanhakijoille järjestettiin tanssityöpaja, jossa sai vain tanssia. Työpajan tarkoitus oli tuoda iloa nuorten elämään ja viedä ajatukset pois menneistä. “Emme halunneet kaivella nuorten taustoja, jotta tietäisimme kaikki kauheudet”, kertoo projektiin osallistunut toimintaterapiaopiskelija Annika Lehtomaa.

 

Tanssista on moneksi

 

Tanssinopettajaopiskelija Tiina Putus oli mukana yhdessä MIMOn työpajoista. Sosionomin ja fysioterapeutin kanssa toteutettu työpaja pyrki tarjoamaan nuorille muun muassa taidelähtöisiä oppimismenetelmiä. Näin Putus kertoo kokemastaan.

Teatterikerho nostaa lastensuojelulasten itsetuntoa

Huostaan otetuilla lapsilla on harvoin harrastuksia. Heidän on myös vaikea sitoutua asioihin huonojen kokemustensa vuoksi. Nämä kokemukset on mahdollista muuttaa, mutta tuekseen lapsi tarvitsee aikuisia. MIMO toteutti lastensuojelulasten teatterikerhon, jonka ohjaajana toimi Minna Haapasalo. Haapasalo painottaa taiteilijoiden ja sosiaalialan yhteistyötä, sillä esimerkiksi tämä projekti ei olisi onnistunut ilman toista.

Tie tähtiin

Salon lukiossa järjestettiin 12.4.2013 Tie Tähtiin -teemapäivä. MIMO-hankkeen osina tapahtumassa toteutettiin Draamapaja sekä tehtiin Yhteisötaideteos.